Aktualno

> Domov > Aktualno > Azbest, nikoli dokončana zgodba

Novice

< Nazaj na novice

Azbest, nikoli dokončana zgodba

Konec oktobra je v Goriških Brdih potekal mednarodni strokovni simpozij o nevarnosti azbesta in njegovih škodljivih posledicah za zdravje ljudi ter naravno in bivalno okolje. Simpozij so poleg Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa soorganizirali še Nacionalni inštitut za javno zdravje, Društvo ko-RAK.si in Sindikalna organizacija Brda.

Domači in tuji strokovnjaki so predstavili podatke o razširjenosti in zdravljenju bolezni, ki jih povzroča azbest, izpostavili nekatera pravna vprašanja v zvezi z uveljavljanjem pravic obolelih in varovanjem zdravja in okolja pred nadaljnjimi škodljivimi vplivi azbesta ter prikazali nekaj primerov dobre prakse ravnanja z azbestnimi izdelki in odpadki.

Svoj glas na simpoziju pa so dobili tudi tisti, ki so zaradi azbesta zboleli, ker so mu bili izpostavljeni kot delavci v azbest-cementni industriji, kot sorodniki teh delavcev ali kot krajani v bližini industrijskih obratov z azbestno proizvodnjo. Več o tem na povezavi:

http://www.kimdps.si/novice/azbest-nikoli-dokoncana-zgodba



Celoten prikaz posveta si lahko ogledate na spodnjih štirih povezavah:

https://www.youtube.com/watch?v=e_OzjyQhjP0

https://www.youtube.com/watch?v=-epRk4SS3h4

https://www.youtube.com/watch?v=9Tkby_V9NrM

https://www.youtube.com/watch?v=cw_KwJZMiLY


Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki