Aktualno

> Domov > Aktualno

Aktualno

Vabimo vas, da se udeležite Izobraževanja za svetovalce za promocijo zdravja pri delu (PZD), ki bo potekalo dvakrat oz. trikrat tedensko od 19. septembra do 18. oktobra, na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa (Grablovičeva ulica 42, Ljubljana) med 9. in 16.uro.
Letošnja srečanje mreže za PZD, ki je bilo 29. 11. 2023, smo posvetili pravilniku o poklicnih boleznih, promociji zdravja z vidika finančnega nadzora in delovne inšpekcije ter razpravi o menedžerskih pregledih.
Letošnje izobraževanje svetovalcev za promocijo zdravja Čili za delo se je 10. oktobra zaključilo z modulom Kemijski dejavniki tveganja. Tako je s seminarskim delom izobraževanja opravila že sedemnajsta generacija udeležencev.

Dolgotrajna izpostavljenost soncu je eden od najpomembnejših dejavnikov za razvoj kožnega raka, tveganje za zdravje pri delu na prostem pa predstavljajo tudi visoke temperature.V kampanji Sonce peče, nič ne reče zato opozarjamo na pomen zaščite.

Na inštitutu v svoje vrste vabimo sodelavko ali sodelavca za delo na področju promocije zdravja pri delu. Ustvarjalno, raznoliko in dinamično področje vključuje razvoj in izvajanje novih preventivnih programov, izobraževanj ter gradiv za delodajalce in delavce.

V letu 2022 smo izdali prenovljene priročnike Zdravi delavci v zdravih organizacijah, ki so koristen pripomoček pri načrtovanju programov promocije zdravja pri delu. Priročniki so tudi v dopolnjeni izdaji izšli v treh različicah glede na velikost organizacije.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki