Aktualno

> Domov > Aktualno > Brezplačno usposabljanje za podjetja: Varno delo na soncu

Novice

< Nazaj na novice

Brezplačno usposabljanje za podjetja: Varno delo na soncu

Podjetjem in ustanovam, kjer zaposleni vsaj delno opravljajo delo na prostem, nudimo kratko (približno 60-minutno) brezplačno usposabljanje o preprečevanju tveganj zaradi izpostavljenosti škodljivemu sončnemu sevanju in visokim temperaturam.

UV-sevanje namreč povzroča sončne opekline, staranje kože in okvare, ki vodijo v razvoj kožnega raka, pri visokih temperaturah pa lahko zaradi dehidracije in pregrevanja telesa pride do slabosti, glavobola, omotičnosti in vročinskih krčev, v najtežjih primerih pa tudi do vročinske kapi. 

Cilj usposabljanja je zaposlenim v najbolj izpostavljenih panogah predstaviti tveganja pri delu na prostem v poletnih mesecih in možnosti ukrepanja za preprečevanje izpostavljenosti UV-sevanju in visokim temperaturam. Udeleženci usposabljanja bodo prejeli tiskana izobraževalna gradiva in simbolična promocijska darila.

Podjetja, ki jih zanima izvedba usposabljanja Varno delo na soncu, vabimo, da nam to čim prej sporočijo (tel.: 01 522 26 92, e-pošta: tanja.urdihlazar@kclj.si).

Opis in podrobnejši program usposabljanja je TUKAJ.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki