Dogodki

> Domov > Dogodki > Drugi dan za zdravje v UKC Ljubljana

Dogodki

< Nazaj na dogodki

Drugi dan za zdravje v UKC Ljubljana

V maju 2016 smo v UKC Ljubljana organizirali drugi dan za zdravje kot enega od ukrepov promocije zdravja, ki smo ga na podlagi podatkov o zdravju zaposlenih v naši ustanovi usmerili v prepreprečevanje kostno-mišičnih bolezni.

V glavni avli UKC Ljubljana so ta dan potekale številne aktivnosti: vodena jutranja telovadba, merjenje telesnih zmogljivosti, svetovanje zdravnika v zvezi z obremenitvami na delovnem mestu in priporočljivimi športnimi aktivnostmi za vzdrževanje dobre telesne kondicije, prikaz aktivnega odmora, kviz na temo ergonomije ter strokovna predavanja na temo preprečevanja kostno-mišičnih bolezni … Na stojnicah so bila na voljo različna izobraževalna gradiva, ki bodo zaposlene opominjala na pomen skrbi za zdravje. Na ogled je bil tudi kratek film s prikazom vaj, ki jih lahko zaposleni s pretežno sedečim delom izvajajo tudi med službenim odmorom. Dan se je zaključil s kratkim tečajem nordijske hoje ter pohodom po Ljubljani.




Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki