Aktualno

> Domov > Aktualno > Skupne aktivnosti za duševno zdravje in blagostanje

Novice

< Nazaj na novice

Skupne aktivnosti za duševno zdravje in blagostanje

KIMDPŠ sodeluje v nacionalni strokovni skupini projekta Promocija duševnega zdravja na delovnem mestu, ki poteka 12 evropskih držav (Avstrija, Belgija, Finska, Francija, Hrvaška, Irska, Islandija, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska in Slovenija) kot podprojekt krovnega evropskega projekta Skupne aktivnosti za duševno zdravje in blagostanje. Širši projekt je razdeljen v osem delovnih paketov, ki pokrivajo različna življenjska okolja, delovni paket o promociji duševnega zdravja na delovnem mestu na evropski ravni koordinira nemška zdravstvena zavarovalnica BKK, v Sloveniji pa Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Namen podprojekta je v sodelovanju z različnimi deležniki na področju zdravstvene in socialne oz. delovne politike oblikovati skupen akcijski načrt za promocijo duševnega zdravja na delovnem mestu. V tem delovnem paketu  sodeluje.  Tako je tudi slovenska nacionalna skupina na podlagi ocene zdravja slovenskih delavcev s poudarkom na duševnih in vedenjskih motnjah, pregleda projektov promocije zdravja na področju duševnega zdravja ter rezultatov analize SWOT pripravila priporočila za ukrepe, s katerimi bi okrepili programe preprečevanja duševnih in vedenjskih motenj v delovnem okolju ter omogočili, da bi zaposlene s težavami v duševnem zdravju čim dlje obdržali v svetu dela.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki