Aktualno

> Domov > Aktualno > Tretji Dan za zdravje v UKC Ljubljana

Novice

< Nazaj na novice

Tretji Dan za zdravje v UKC Ljubljana

V sredo, 24. maja, je potekal tretji Dan za zdravje v UKC Ljubljana, ki ga za zaposlene organizira Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa v tesnem sodelovanju z Inštitutom za medicinsko rehabilitacijo UKC Ljubljana. Tudi letošnji dan za zdravje je bil v znamenju ergonomskih ukrepov pri delu, saj so kostno-mišične bolezni najpogostejša z delom povezana zdravstvena težava bolnišničnega osebja.

V ta namen so v glavni avli UKC Ljubljana med 9. in 12. uro potekale številne aktivnosti (na razpolago so bila izobraževalna gradiva, vodena jutranja telovadba za zaposlene, merjenje telesnih zmogljivosti z uporabo različnih pripomočkov, prikaz aktivnega odmora, nasveti zdravnika), potekala so tudi predavanja pod skupnim naslovom »Vzroki in preprečevanje kostno-mišičnih bolezni«, ob 14. uri pa smo se podali na organiziran tek in pohod na Ljubljanski grad. Aktivnosti ob dnevu zdravja v UKC Ljubljana se udeležuje vsako leto več zaposlenih v UKC Ljubljana.


Novost tretjega Dneva za zdravje je, da je vodeni aktivni odmor za zaposlene potekal na osmih lokacijah: v glavni avli UKC Ljubljana, Bolnici dr. Petra Držaja, Dermatovenerološki kliniki, Ginekološki kliniki, Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Negovalnem oddelku, Nevrološki kliniki in Ortopedski kliniki. Na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja bodo z vodenim aktivnim odmorom nadaljevali enkrat tedensko tudi v prihodnje.

Tudi tokratni dan za zdravje v UKC Ljubljana je potekal pod sloganom Pokončni pri delu, ČILI V UKC Ljubljana, zaposlenim pa so pri skrbi za zdravje v pomoč tudi zloženke z napotki, kako zmanjšati obremenitve pri dvigovanju in premeščanju bolnikov, in vajami za večjo gibljivost hrbtnih mišic, ki jih lahko zaposleni izvajajo tudi med službenim odmorom ter vajami za raztezanje prstov in rok, ter kratek film s prikazom ustreznih vaj za vse zaposlene s pretežno sedečim delom.

Dodatne informacije:

Asist. dr. Nataša Dernovšček Hafner, univ. dipl. psih.,

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa

e-pošta: natasa.dernovscekhafner@kclj.si

T: 01 522 26 95

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki