Aktualno

> Domov > Aktualno > Kampanja Varno delo na soncu tudi letos

Novice

< Nazaj na novice

Kampanja Varno delo na soncu tudi letos

Delo na prostem v poletnem času predstavlja tveganje za zdravje delavcev tako zaradi ultravijoličnega sevanja (UV-sevanja) kot tudi visokih temperatur. UV-sevanje namreč povzroča sončne opekline, staranje kože in okvare, ki vodijo v razvoj kožnega raka, pri visokih temperaturah pa lahko zaradi dehidracije in pregrevanja telesa pride do slabosti, glavobola, omotičnosti in vročinskih krčev, v najtežjih primerih pa tudi do vročinske kapi.

Zato v letošnjem letu nadaljujemo kampanjo za varno delo na soncu, s katero želimo spodbuditi delodajalce k uvajanju ukrepov za zaščito delavcev pred temi tveganji, med delavci pa povečati zavedanje o pomenu varovanja svojega zdravja pred škodljivimi učinki ultravijoličnega sevanja in visokih temperatur.

V tam namen smo organizirali delavnico o načrtovanju programa promocije zdravja za zdravo delo na soncu (gradivo delavnice), namenjeno predstavnikom podjetij, kjer delo vsaj deloma poteka na prostem, dopolnili spletne vsebine (na voljo TUKAJ) in pripravili prenovljena gradiva v tiskani in e-obliki, letak za delavce smo prevedli tudi v bosanski in albanski jezik (na voljo TUKAJ).

Podjetja vabimo tudi k sodelovanju v kratki anketi o izvedenih in/ali načrtovanih ukrepih (na povezavi: https://www.1ka.si/a/161043).


Kampanjo sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki