Aktualno

> Domov > Aktualno

Aktualno

V letu 2022 smo izdali prenovljene priročnike Zdravi delavci v zdravih organizacijah, ki so koristen pripomoček pri načrtovanju programov promocije zdravja pri delu. Priročniki so tudi v dopolnjeni izdaji izšli v treh različicah glede na velikost organizacije.
Z letošnjim srečanjem mreže za promocijo zdravja pri delu, ki je bilo 7. decembra v Grand hotelu Union, smo obeležili 15-letnico programa Čili za delo in izobraževanja za svetovalce za PZD. Srečanje je bilo zato pretežno namenjeno predstavitvam konkretnih programov.
KIMDPŠ je ob svoji 50-letnici organiziral strokovno srečanje, ki je pod sloganom V prihodnost na izkušnjah preteklosti potekalo 18. in 19. maja 2022 v Ljubljani. Na srečanju so bili predstavljeni pomembni izzivi, projekti in aktivnosti na področju zdravja delavcev, poklicnih voznikov in športnikov. Objavljamo gradiva in posnetke s srečanja.
Letošnje srečanje slovenske mreže za promocijo zdravja pri delu, ki je bilo 10. novembra na daljavo, je bilo posvečeno številnim spremembam, ki jih je v organizacije prinesla epidemija covida-19 in bodo v veliki meri krojile delo in delovne odnose tudi v prihodnosti. Če ste srečanje zamudili, si lahko ogledate posnetek.
Cepljenje nudi najučinkovitejšo zaščito pred covidom-19. Dovolj visoka precepljenost prebivalstva bo omogočila postopno vračanje v normalne tirnice in opuščanje drugih preventivnih ukrepov. Odločitev o cepljenju naj temelji na zanesljivih in ažurnih podatkih. Zbrali smo nekaj najpomembnejših informacij in jih izdali v obliki letaka.
Minister za zdravje poziva izvajalce medicine dela k aktivnejši vlogi za povečanje deleža cepljenih proti covidu-19 med delovno populacijo. Zaradi izjemno hitrega širjenja zelo invazivne različice virusa delta se namreč pričakuje nov val naraščanja okužb in s tem tudi ponovno uvajanje omejitvenih ukrepov ter zapiranje gospodarstva.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki