Aktualno

> Domov > Aktualno

Aktualno

Cepljenje nudi najučinkovitejšo zaščito pred covidom-19. Dovolj visoka precepljenost prebivalstva bo omogočila postopno vračanje v normalne tirnice in opuščanje drugih preventivnih ukrepov. Odločitev o cepljenju naj temelji na zanesljivih in ažurnih podatkih. Zbrali smo nekaj najpomembnejših informacij in jih izdali v obliki letaka.
Minister za zdravje poziva izvajalce medicine dela k aktivnejši vlogi za povečanje deleža cepljenih proti covidu-19 med delovno populacijo. Zaradi izjemno hitrega širjenja zelo invazivne različice virusa delta se namreč pričakuje nov val naraščanja okužb in s tem tudi ponovno uvajanje omejitvenih ukrepov ter zapiranje gospodarstva.
Pri delu na prostem v poletnih mesecih je treba poskrbeti za ustrezno prilagoditev delovnih mest z uvedbo organizacijskih in drugih zaščitnih ukrepov ter tako omejiti negativne vplive sončnega sevanja in visokih temperatur na zdravje delavcev. Zaščita pred soncem in njegovimi negativnimi učinki pa je pomembna tudi pri prostočasnih dejavnostih na prostem.
KIMDPŠ je 20. in 21. aprila organiziral spletni simpozij o raziskavi zdravstvenega stanja skupin delavcev v poklicnem zavarovanju, ki se ga je udeležilo okoli 180 strokovnjakov s področja varnosti in zdravja pri delu ter predstavnikov socialnih partnerjev. Simpozij je odprl minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.
V okviru projekta PREMIK pripravljamo spletni simpozij, ki bo 20. in 21. aprila 2021 in na katerem bomo predstavili analizo zdravstvenega stanja 12 skupin delavcev, za katere velja zavarovalna doba s povečanjem. Obljavljamo program simpozija in povezavo za prijave k udeležbi.
Objavljamo uporabni gradivi, s katerimi bi morali biti poleg preostalih zdravnikov seznanjeni tudi specialisti medicine dela, prometa in športa, in sicer: priporočila za preiskave pljučne funkcije po covidu-19 in protokol testiranja zaposlenih v vzgojno-izobraževalni dejavnosti.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki